E-mail
Wachtwoord
Submit this form
 

Wat wij doenWeer zelfstandig leven
Nehemia Zorg begeleidt mensen die door psychische problemen de ondersteuning van anderen nodig hebben bij het dagelijks leven. Ook alleenstaande ouders (tot 23 jaar) met één kind kunnen bij ons terecht. We bieden appartementen aan, waar je tijdelijk kunt wonen en door ons begeleid wordt. We kunnen je ook thuis begeleiden, de zogenaamde ambulante begeleiding.
Het doel is dat je tijdens een periode van rust leert om te gaan met je psychische problemen, je talenten ontdekt en weer leert zelfstandig te leven. Onze medewerkers en vrijwilligers begeleiden je daarbij. Zo kom je samen verder..

Wat betekent dat precies?
 • Andere keuzes maken
  Om de dingen anders te gaan doen, heb je rust nodig. Zodat je helder kunt nadenken over je keuzes. Die rust vind je in een van onze woonvormen. Ook door onze ambulante begeleiding komt er meer rust in je leven. Dat helpt om je problemen te overwinnen.

 • Steun en begeleiding
  We gaan niet alles voor je doen, maar zorgen ervoor dat jij de dingen zelf leert doen, op de goede manier. Je kunt daarbij denken aan zaken als het huishouden, boodschappen doen, je administratie bijhouden, contact maken met anderen. Samen met jou bepalen we wat jij wilt leren en hoe wij jou daar bij kunnen helpen.

 • Een vrijwilliger speciaal voor jou
  Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, zetten wij vrijwilligers in, die speciaal voor jou kiezen. Zij steunen je door dik en dun.

 • Persoonlijk
  Nehemia Zorg is een kleine organisatie. Je hebt direct contact met je begeleiders. Dat maakt het contact met elkaar persoonlijk.

 • Jij bent waardevol
  Wij zien jou als waardevol mens. Ondanks al je problemen. We zien het juist als een prachtige taak om er voor jou te zijn als het moeilijk is. De liefde en het Woord van God inspireren ons daarbij.


Meer weten? Als je ons belt of mailt, geven we graag antwoord op al je vragen. En natuurlijk ben je hartelijk welkom voor kennismaking.